sobota, 28. november 2009

Biserna ogrlica let



Ker se z neverjetno hitrostjo vrstijo leta, za letom - opaziš da je niz tvojih let, kot biserna ogrlica, katero bi si z lahkoto nadela, kar nekajkrat okrog vratu.
Nekateri biseri se bleščijo v vsem svojem sijaju, drugi so zamolkli in brez leska.
Enako, je tudi z leti, katera nosiš v svojem spominu.
Veliko je let , katera ti zvabijo nasmešek na obraz. Obraz, ki postaja zaznamovan z gubami - katere razkrivajo svetu, smeh in solze in žalost ter veselje. Skratka tvoje življenje.
In so leta, ki bi jih želel za vedno izbrisati iz spomina. Spominjajo, te na žalost in trpljenje ob izgubi ljudi ki si jih ljubil z vsem svojim bitom.Na dogodke, ki se jih v zrelejših letih sramuješ.
Velikokrat se spominjam stare mame, ki mi je govorila":Starost, je grda stvar "! Toda se ne strinjam popolnoma-kar se tudi nimam pravice, saj so to bile besede ženičke, ki se je že krepko nagibala k devetdesetim letom.
Res pa je, da leta prinesejo mnogo bolezenskih težav. Ne vidiš več brez očal, zobje rabijo protetiko,bolečine v križu, enkrat "av" tukaj, enkrat "av" tam. Kljub aktivnemu vsakodnevnemu gibanju in uravnoteženi prehrani.
Toda prineso, pa tudi prijetno stvar. Reče se ji razsodnost ali modrost!.
Naučiš se, ločevati seme od plevela!

V svojem življenju srečaš in spoznaš veliko ljudi. Mnogi te zaznamujejo in pustijo v tebi tople in lepe spomine-ker te nadgradijo in veliko naučijo.
So pa tudi spomini na ljudi, ki ti pustijo grenak in boleč spomin. Mnogo bolje bi bilo, da jih ne bi nikoli srečal.
Modrost je pa vrlina, ki ti daje znanje za pravilno izbiro ljudi, katere pustiš da se ti približajo in spoznajo.
Misliš, da si spoznal že vse radosti in bridkosti življenja. Toda obstajajo še vedno presenečanja- katera nudi le življenje.
Prinese ti na tvojo pot ljudi, katerih se izredno razveseliš.
To se je zgodilo tudi meni, ko sem po dolgem času spoznala človeka, izjemno velikega srca, velikega potencialnega uma, odprtih rok, skromnega, polnega izkušenj, nesebičnega. Torej redkost, ki se ti malokrat zgodi.
Mislim da bo na moji biserni ogrlici nov biser,ki se bo lesketal v vsej svoji veličini.
Biser ima ime Romana.




















1 komentar:

  1. Draga Nana! Tole pišem s solzami v očeh in pomisleki, če me ne vidiš v prelepi luči. Ne spomnim se, da bi mi kdo kdaj napisal kaj tako lepega. Sicer pa bi bila prava škoda, če svojih misli ne bi zapisovala, ker imaš v sebi velik talent za izbrane besede. Tudi to so biseri v tvoji ogrlici.

    OdgovoriIzbriši