četrtek, 17. september 2009

Nana in Bagatelle



Nana, Bagatelle in Pariz

Do parka Bagatelle,kateri se je nahajal v drugem okrožju Pariza, kot naš hotel,smo se peljali z kar z metrojem.Vožnja je neverjetno hitra in dokaj poceni.Je pa džumbus pri vstopanju in izstopanju,ker se to odvija z neverjetno hitrostjo.Zanimivo mi je bilo tudi to,da lahko z eno karto potuješ uro in pol in se pelješ kamor koli želiš,po ceni 1,30 EUR.

Park Bagatelle je svetovno znan predvsem po lepem rozariju (vrt vrtnic),saj v njem vsako leto junija poteka mednarodno lepotno tekmovanje najlepših vrtnic.Zanimivost parka je tudi zasnova: zasnovan je namreč tematsko, kar pomeni, da je mogoče v njem občudovati gredice z različnim cvetjem, od zgodnje pomladi do pozne jeseni. V parku je več lepih in prestižnih paviljonov,vodnjakov, ribnika, lepih kipov in vseh vrst rastlinja od različnih kaktusov, palm, eksotičnih dreves, lepo oblikovanih tis in postriženih pušpanjev, pergol in povsod nekaj cveti. Od mogočnega parka s starimi in mogočnimi iglavci in listavci.Vse to ustvarja prijetno počutje, povsod so klopce kamor se usedeš in v miru vse to ogleduješ."
Rozarij, je nekaj veličastnega,saj v njem vidiš vse vrste in barve vrtnic,ki je skrbno negovan in mojstrsko zasnovan.Vnjem drhti od vonja po vrtnicah,nekatereimajo dokaj izrazit vonj. Barv in vrst je toliko, da enostavno ne veš katera je najlepša.
Piko na i in tisto prijetno vzdušje pa naredijo prelepi pavi,ki se sprehajajo prosto po parku in pavja samička, ki vodi svojo družinico povsod in jemlje hruh iz rok obiskovalcev.
Zanimiv je tudi ribnik, ki kar mrgoli od življenja.v njem vidiš razne vrste rac,vodnih ptic,rib,žab,po ribniku- pa lepi lokvanji.Po lepo negovani trati, se pasprehaja množica golobov in grlic, ki nagovarjajo obiskovalce za hrano. Park Bagatelle, je pravi rileks in poučni sprehod med lepoto rastlinja.



























Ni komentarjev:

Objavite komentar